Hvad er animation?

Ordet animation betyder at levendegøre. En animeret video er en video, hvori figurer, former, tegninger og grafikker ser ud som om, de bevæger sig. En animationsfilm kan altså være alt lige fra de film, du ser i biografen - til animerede rumskibe, flyvende drager, en 3D animation af organer inde i en krop eller business video, som forklarer en lånetype i en bank.

Hvor ”rigtigt” optaget videomateriale tager kontinuerlig bevægelse og laver den om til små bidder af still-billeder, som afspilles efter hinanden, så starter en animation med still-frames, hvor en lille bevægelse ændres af gangen og til sidst sammensættes til en afspillet helhed.

Få lavere bounce-rate

Ifølge nye studier af website tracking er animation er et af de mest effektive værktøjer, du kan (og bør) bruge på dit website. For det er nemlig en god måde at øge din målrettede trafik på. Samtidig er det en god måde at sænke din bounce-rate på - da det fastholder din bruger på din side på en god og spændende måde.

Flere ægte LEADS

Men ikke nok med, at du altså får forlænget din “taletid” med kunden, hvis du forklarer dine pointer med animation på dit site. For animation er interessant at se på og let at huske. Men samtidig er animation en effektiv måde at få besøgende på dit site til at dele DIT indhold med andre kunder i samme målgruppen. Og det er noget, der virkelig batter, når det kommer til kampen om nye kunder.

Animation = troværdig

Troværdighed er vigtig for de fleste virksomheder i dag. Dit website er dit ansigt udadtil - og hjælper dig med at opbygge denne troværdighed hos dine kunder. Derfor er kvalitetsindhold på dit website essentielt.

Når du adresserer de ting, der er mest vigtige for dine kunder - via en tegnet film, forbedrer du din troværdighed og får flere følgere. Men husk, god storytelling og høj kvalitet er vigtigt her.

Prisen på en animation?

Priserne på en animeret film varierer meget. Samtidig hænger kvalitet og pris sammen. Længden på en tegnet film er som regel afgørende for prisen, ligesom kompleksiteten og indholder spiller ind. En low-budget animationsfilm kan f.eks. koste fra 10.000 kr. (+moms) pr. minut – mens de flotte og meget mere avancerede reklamefilm nemt kan koste langt over 100.000 kr. (+moms) pr. minut.

KONTAKT OS

Har du brug for en animeret video? Levende Streg kan hjælpe dig med at fortælle din virksomheds historier. Vi er specialister i at sætte os ind i dit kerneområde og få det omsat til et letforståeligt og interessant univers af tegninger og animation.

Vores animationsvideoer bruges både internt på diverse intranet og eksternt på websites, digitale kanaler, tv skærme, Youtube og så videre. Hele produktionen foregår inhouse hos Levende Streg.

2D ANIMATION

Kort fortalt er 2D animation skabelsen af objekter, der bevæger sig i et todimensionelt miljø. 2D animation er enten lavet som traditionel håndtegnet animation eller ved hjælp af animationssoftware.

I dag ser man ofte flade 2D karakterer og baggrund sat op i et 3D miljø. Det giver mere liv og dybde.

DRAWN-ON-FILM

Drawn-on-film animation, er også kendt som direct eller animation uden kamera. Det er en teknik, hvor filmen bliver til ved at tegne direkte på selve filmen, i stedet for at billederne er sammensat frame by frame.

SPEED DRAWING VIDEO

En speed drawing video (eller whiteboard video) er normalt en video, hvor der tegnes i bedste Jørgen Clevin stil - og hvor tempoet / hastigheden er skruet op. Nogle af de mest kendte speed drawing videoer er de fantastiske videoer fra RSAnimate. Speed tegning videoer er en del af vores kerne på Levende Streg.

TRADIGITAL ANIMATION

Tradigital animation er en blanding af 2D og 3D animationsteknikker. Med denne teknik sætter animatoren 2D karakterer op i et 3D rum, rigger dem og bevæger dem. Denne teknik giver en meget levende opfattelse af dybde. Tradigital er en af de mest anvendte animationsteknikker.

CUT-OUT

Denne type animation er en teknik, som gør brug af flade karakterer, rekvisitter og baggrund fra materialer såsom papir, karton, stof eller billeder.

I dag laves cut-out oftest ved brug af computer og scanner, billeder eller vektor grafik i stedet for reelt fysisk materiale.

MOTION GRAPHICS

Motion Graphics er grafik, der bruger video-optagelser og/eller animerede elementer til at skabe illusionen af liv og bevægelse. I dag laves motion graphics på computere via særlige software programmer.

STOP MOTION

Stop motion er en filmisk teknik, hvor statiske objekter ser ud som om, de bevæger sig. Denne teknik er almindeligt anvendt i claymation (figurer lavet i ler/modellervoks) og dukke animationer. Hos Levende Streg vi har vores eget studie setup til optagelse speed drawing videoer og tegnede stop motion videoer.

WHITEBOARD-FILM

En whiteboard-film er i pricippet det samme som en speed drawing video. En whiteboard film af høj kvalitet kræver det helt rigtige set-up for at få en flot, flydende hvid baggrundsfarve uden genskin og unaturlige skygger. Vi har vores eget studie til denne type film.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Prisen på en animationsvideo svinger en del. Det, der oftest har indflydelse på budgettet, er varigheden på filmen, kompleksitet, stilart og sprogversioner. En lavbudget animationsfilm kan koste fra 15.000 kr. (+moms) pr. minut – mens de flotte og mere avancerede film nemt kan koste langt over 100.000 kr. (+moms) pr. minut. I gennemsnit koster en explainer-video (på 1-1,5 minut) af høj kvalitet mellem 45.000 – 55.000 kr. (+ moms) hos Levende Streg.

Produktionstiden for en animationsfilm varierer alt efter, hvilken type animationsfilm du skal have lavet, hvor lang varighed den har – og hvordan godkendelsesprocesserne er i din organisation. I gennemsnit tager det 4-8 uger at lave en business animation på ca. 1-2 minutters varighed. Hvis du skal have lavet en animationsfilm med længere varighed, forlænges produktionstiden oftest.

Menneskehjernen behandler visuel information 60.000 hurtigere end tekst. Derfor er animationsfilm så effektive. For i en verden, hvor tempoet og informationsniveauet er højt, bliver det uoverskueligt at læse lange dokumenter og mails. Derfor bruger flere og flere virksomheder animationsfilm til at komme igennem med deres budskaber. For jo lettere vi mennesker har ved at afkode indhold, jo bedre kan vi lide det, og jo lettere kan vi forstå, efterleve og videregive information.

Der findes mange former for animationsvideoer. Nogle former refererer til stilarten, andre former refererer til måden, historien fortælles på. Af forskellige stilarter kan blandet andet nævnes tradigital animation, cut-out film, tegnefilm, cartoons, motion graphics, whiteboard animation, drawn on film video, stop motion med flere. Storytelling mæssigt kan nævnes explainer video, ”hvem er vi”-fortælling, ”vision”-fortælling, ”hvorfor er vi her”-fortælling, ”burning platform”-fortælling med flere.