ANIMATIONSVIDEO

Brug for en animeret video? Levende Streg kan hjælpe dig med at fortælle din virksomheds historier. Vi er specialister i at sætte os ind i dit kerneområde og få det omsat til et letforståeligt og interessant univers af tegninger og animation.

Vores animationsvideoer bruges både internt på diverse intranet og eksternt på websites, digitale kanaler, tv skærme, Youtube og så videre. Hele produktionen foregår inhouse hos Levende Streg.

ANIMATION = LEVENDEGØRE

Ordet animation betyder at levendegøre. En animation kan være alt lige fra de film, du ser i biografen - til 3D animerede drager i Harry Potter eller en business video, som forklarer en lånetype i en bank. En animeret video er en video, hvori figurer, former, tegninger og grafikker ser ud som om, de bevæger sig.

Hvor ”rigtigt” optaget videomateriale tager kontinuerlig bevægelse og laver den om til små bidder af still-billeder, som afspilles efter hinanden, så starter en animation med still-frames, hvor der ændres en lille bevægelse af gangen og til sidst sammensættes de enkelte frames til en afspillet helhed.

FORSKELLIGE TYPER

Hos Levende Streg arbejder vi med mange forskellige typer animation, og mange forskellige udtryk. På den måde sikrer vi, at din video kommunikerer dit budskab bedst og rammer din målgruppe bedst. Vi hjælper dig og vejleder dig med at finde det helt rigtige udtryk og den helt rigtige form til din video.

Nedenfor kan du læse om nogle af de typer, vi mestrer på Levende Streg.

2D ANIMATION

Kort fortalt er 2D animation skabelsen af objekter, der bevæger sig i et todimensionelt miljø. 2D animation er enten lavet som traditionel håndtegnet animation eller ved hjælp af animationssoftware.

I dag ser man ofte flade 2D karakterer og baggrund sat op i et 3D miljø. Det giver mere liv og dybde.

DRAWN-ON-FILM

Drawn-on-film animation, er også kendt som direct eller animation uden kamera. Det er en teknik, hvor filmen bliver til ved at tegne direkte på selve filmen, i stedet for at billederne er sammensat frame by frame.

SPEED DRAWING VIDEO

En speed drawing video (eller whiteboard video) er normalt en video, hvor der tegnes i bedste Jørgen Clevin stil - og hvor tempoet / hastigheden er skruet op. Nogle af de mest kendte speed drawing videoer er de fantastiske videoer fra RSAnimate. Speed tegning videoer er en del af vores kerne på Levende Streg.

TRADIGITAL ANIMATION

Tradigital animation er en blanding af 2D og 3D animationsteknikker. Med denne teknik sætter animatoren 2D karakterer op i et 3D rum, rigger dem og bevæger dem. Denne teknik giver en meget levende opfattelse af dybde. Tradigital er en af de mest anvendte animationsteknikker.

CUT-OUT

Denne type animation er en teknik, som gør brug af flade karakterer, rekvisitter og baggrund fra materialer såsom papir, karton, stof eller billeder.

I dag laves cut-out oftest ved brug af computer og scanner, billeder eller vektor grafik i stedet for reelt fysisk materiale.

MOTION GRAPHICS

Motion Graphics er grafik, der bruger video-optagelser og/eller animerede elementer til at skabe illusionen af liv og bevægelse. I dag laves motion graphics på computere via særlige software programmer.

STOP MOTION

Stop motion er en filmisk teknik, hvor statiske objekter ser ud som om, de bevæger sig. Denne teknik er almindeligt anvendt i claymation (figurer lavet i ler/modellervoks) og dukke animationer. Hos Levende Streg vi har vores eget studie setup til optagelse speed drawing videoer og tegnede stop motion videoer.

WHITEBOARD-FILM

En whiteboard-film er i pricippet det samme som en speed drawing video. En whiteboard film af høj kvalitet kræver det helt rigtige set-up for at få en flot, flydende hvid baggrundsfarve uden genskin og unaturlige skygger. Vi har vores eget studie til denne type film.