3D animations tegnefilm

Levende Streg har haft fornøjelsen af at lave en animationsvideo i samarbejde med Mindpool, hvor klassisk tradigital 2D animation er kombineret med 3D animation. Det har været en sjov og meget kreativ proces, hvor der blev smidt bunkevis af ideer på bordet.

Mindpool er en platform, der hjælper virksomheder med at udnytte den kollektive intelligens i organisationen og dermed træffe datadrevne beslutninger. Animationsfilmen skulle visualisere nogle komplekse emner og temaer, som faktisk er ret svære at forklare bare med ord. Og da Mindpool er en nyskabende og tech savvy virksomhed, var det vigtigt, at tegnefilmen fik et moderne udtryk.

Læs mere om animationsfilm til din virksomhed.

Din hjerne er visuel

Netop når informationsniveauet i en video er højt, og emnet komplekst, er det vigtigt, at en sådan video skaber overblik og gør en ny potentiel kunde klogere. Så nogle af de komplekse dele afmystificeres. Fordi hjernen er en central del af viden, er en 3D sekvens af hjernen omdrejningspunktet i filmen, som ellers er lavet som tradigital 2D animation.

Tegnefilm med international stil

Mindpool teamet ønskede en tegnefilm med en international, moderne og let streg, som kunne visualisere deres produkt og services. Mindpools kunder er både i ind- og udland. Derfor gav det rigtig god mening at finde en international og sketchy stil, som både så moderne ud og føltes let for igen at understrege et enkelt budskab.

Historiefortælling der virker

Historiemæssigt er filmen en slags “hvem-er-vi”-historie kombineret med en “hvorfor-er-vi-her”-historie. Det er ikke den gængse explainer-model, som ellers bruges meget internationalt. Det er derimod en historie, som dykker lidt dybere og fortæller ret konkret om kollektiv intelligens – og hvordan det kan hjælpe din virksomhed.

Læs mere: Storytelling arketyper

Grafikker til web og print

Efterfølgende er materiale fra videoen eksporteret i forskellige formater, så det også kan bruges i alt lige fra visuelle præsentationer, website og sociale medier. På den måde har Mindpool fået materiale, der sammen med deres øvrige kommunikation, kan skabe en helstøbt visuel identitet, hvor forskellige elementer går igen på forskellige platforme.

2D og 3D animation

Animationsfilmen er lavet i programmet Adobe After Effects. Vi har brugt forskellige plugins. Tegningerne er vektor tegninger, og 3D hjernen er bygget som .obj fil og importeret i After Effects, hvor der er føjet bevægelse og effekter til.

Maria Prohazka / Creative director