Tegnefilm på dansk om læring

Tegnefilm på dansk om VLS (Vi lærer sammen), som er en indsats, der giver pædagogiske personale i vuggestuer, dagplejer og børnehavner redskaber, viden og rammer til at arbejde systematisk og målrettet med læringsmiljøet. Levende Streg har lavet filmen i samarbejde med Trygfondens Børneforskningscenter.

Animationsvideoen forklarer, hvordan VLS styrker børns sprog, tidlige matematiske kompetencer, hukommelse, opmærksomhed, selvregulering og trivsel. Noget, som har stor betydning for, hvordan børnene trives nu og her, klarer sig i skolen og senere i livet.

2D animationsfilm

Mennesker er visuelle. Derfor er visualiseringer og video så godt, når vi skal formidle indhold. For mennesker er meget hurtigere til at afkode visuel information end til at læse tekst.

Det skyldes, at vi gennem mange tusinde år har øvet os i visuel kommunikation (helt tilbage fra hulemaleriernes tid for 35.000 år siden). Faktisk er vores hjerner mere end 60.000 gange hurtigere til at afkode visuelt materiale, end når vi læser tekst. Visuel kommunikation har simpelthen været et must for vores overlevelse som art og som tribe igennem tiden.

YouTube tegnefilm til marketing

I nutiden spiller animationsvideoer en afgørende rolle, når vi gerne vil formidle noget hurtigt og effektivt til andre. For animationsfilm og visualiseringer er nogle af de mest effektive kommunikationsredskaber, når du vil fange og fastholde din modtagers opmærksomhed.

Vidste du, at vi ser over 1 milliard timer YouTube-videoer om dagen? Det er mere end Netflix og Facebook videoer tilsammen. Faktisk foretrækker 6 ud af 10 brugere online video platforme fremfor flow tv. Det gør også, at animationsvideoer er populære til marketing, fordi det bliver til korte og præcise informative historier, som er lette at huske og genfortælle.

Læs også: Visuel storytelling er fremtiden

Hjernen er visuel

Nyere forskning viser faktisk, at de fleste mennesker (65 procent af os) er visuelle i vores læring, hvis man kigger på ILS (Index of Learning Styles). Så derfor giver det særdeles god mening, når Trygfondens Børneforskningscenter vælger at formidle deres nye indsats som tegnefilm på dansk. Du kan læse meget mere om VLS på deres hjemmeside.

Se også: Dansk tegnefilm til folkeskolen

Maria Prohazka / Creative director

(+45) 2818 8586
mp@levendestreg.dk