Grafisk Facilitering

Flere og flere virksomheder gør brug af grafisk facilitering til at visualiserer og facilitere deres konferencer, strategi-lanceringer, møder og events. Men hvad er grafisk facilitering egentligt?

Grafisk facilitering - eller live tegning - er en kreativ og underholdende måde at gøre dit budskab og indhold spændende at se på, let at forstå - og let at huske. Dette gøres ved hjælp af grafisk facilitering ikoner, som forenkler komplekst indhold. Netop derfor er denne type visualisering også blevet voldsomt moderne hos både danske og udenlandske virksomheder.

Levende-Streg-live-tegning-visualisering
live-drawing-levende-streg

VIS DIN STRATEGI!

Grafisk facilitering er meget anvendelig til at visualisere en strategi, effektivisere processer og til skabe overblik over komplekse arbejdsgange eller forløb.

Mange virksomheder bruger det f.eks. når de skal formidle et komplekst budskab til en meget blandet og omfattende målgruppe - med mange forskellige forudsætninger og kompetencer. For med en visualisering oplever du, at der hurtigt skabes fælles fodslag og forståelse for dit budskab.

Graphic recording kan f.eks. bruges til at formidle de forskellige steps i en forandringsproces. På den måde gøres indhold let at forstå og overskueligt at tage ind.

SÆT BILLEDER PÅ DIN VISION

Når en strategi bliver tegnet og fremstillet visuelt LIVE - tiltrækker altid et publikum eller en crowd og bliver naturligt et udgangspunkt for snak og networking. Ligesom “festen altid er køkkenet” – så er den grafiske væg og tegningen altid et naturligt omdrejningspunkt for dine konferencedeltagere.

Derfor er grafisk facilitering også perfekt til f.eks. konferencer, store møder, strategisk arbejde, meet ups, produktudvikling eller lignende. Det er simpelthen et interessant indslag med live tegning, fordi det er spændende for mødedeltagere eller konferencedeltagere at følge en tegner, der tegner live og sætter billeder på det, der bliver talt om.

grafisk-facilitering-levende-streg

DIGITAL OG ONLINE TEGNING?

Kan man også lave live drawing i en virtuel og digital udgave? Naturligvis kan man det - og det gør vi faktisk ret tit. Med virtuelle mødeværktøjer som Google Hangouts, Zoom eller andre tjenester kan man nemlig dele skærm.

Og det kan være en stor fordel, at det hele foregår digitalt - og at tegningerne til eventet findes digitalt fra starten. Og så er digital visualisering et meget brugbart værktøj til at synliggøre din pointer i et online forum. Det bliver et kreativt og underholdende element på dit online møde eller workshop. Samtidig står budskaberne skarpere og bliver lettere at huske bagefter.

TEGNE-EFFEKTEN?

Studier viser, at vi mennesker kan huske og forstå meget bedre, når vi ser det tegnet eller selv tegner. Dette er også grunden til at grafisk facilitering og remote sketch-noting er blevet populært hos virksomheder.

Tegning inkorporerer og integrerer nemlig tre forskellige typer oplevelser: Den semantiske oplevelse (dvs. den interne generering af visuelle processer, der giver dig mulighed for at oversætte et ord til en række visuelle egenskaber, du kan tegne), den motor-aktiverende oplevelse (nemlig den planlagte bevægelse af din hånd, når du tegner), og de visuelle oplevelse (du ser din tegning, mens du tegner den).

Levende streg, Lær at tegne, tegne kurser, visualisering, vægmaling

FÅ MERE INSPIRATION

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Grafisk facilitering, også kaldet visuel facilitering, er et internationalt anerkendt værktøj, som bruges til at formidle komplekst indhold visuelt. I begrebet grafisk facilitering ligger både selve metoden (hvordan du med hurtige visualiseringer kan viderebringe visioner, strategier eller processer), men begrebet bruges også om den del, som andre kalder graphic recording, live drawing eller visuelle referater, nemlig når illustrator eller grafisk facilitator tegner på et møde eller en konference, mens der tales om et emne.

Grafisk facilitering – eller live tegning – skaber overblik og er en underholdende måde at gøre dit budskab og indhold levende, deleværdigt og spændende at se på, let at forstå, let at huske og let at efterleve og viderefortælle. Netop derfor bliver denne type visualisering mere og mere anvendt hos både danske og udenlandske virksomheder i f.eks. arbejdet med strategier, visioner og change management.

Du booker en illustrator eller facilitator til dit event, om det er live (analogt) eller online (digitalt) for en halv eller hel dag. Det koster 10.000 kr. (+moms) for en halv dag – og 18.000 kr. (+ moms) for en hel dag. Dertil kommer evt. transport / kilometerpenge og evt. forplejning.

Du kan læse mere om grafisk facilitering her på sitet under vores blog og under vores kundecases. Samtidig kan Neuland.de være en god kilde til værktøjer, hvis du selv vil springe ud som facilitator. På Levende Streg underviser vi også i grafisk facilitering – og du er altid velkommen til at give os et kald, så vi kan hjælpe dig videre.