LÆR AT TEGNE – TEGNEKURSUS

Lær at tegne i dit team – og få et fælles sprog og fælles fodslag – og gladere medarbejdere, som forstår, hvor din virksomhed skal hen. Og tegning er endda et globalt sprog. Så en af de store gevinster ved at kommunikere med billeder er, at det er et sprog, der ikke kender nogen grænser. Vi afholder tegnekursus online for både privatpersoner og virksomheder. Derudover kan vi også tilbyde tegnekursus for virksomheder i København

Photo by OVAN

“Tegne-effekten” – du kan huske, hvad du tegner

Studier viser, at vi mennesker bedre kan huske og forstå noget, når vi tegner det. Det er fordi tegning inkorporerer og integrerer tre forskellige typer oplevelser: 1. semantisk – dvs. den interne generering af visuelle processer, der giver dig mulighed for at oversætte et ord til en række visuelle egenskaber, du kan tegne. 2. motor aktivering – nemlig den planlagte bevægelse af din hånd, når du tegner. Og 3. Det visuelle – du ser din tegning, mens du tegner den.

Dette er blandt andet også grunden til at grafisk facilitering, tegneserier og sketch-noting er blevet så populært hos store virksomheder over de seneste par år. Og du og dit team kan også lære at blive bedre til at tegne – og samtidig få del i alle tegningens gavnlige effekter. I kan få tegneundervisning i forskellige tegneteknikker, som vil forbedre jeres niveau gradvist. Startende fra nemme og simple tegninger, for til sidst at kunne tegne svære og samtidig pæne tegninger.

Faktisk viser nyere forskning utvetydigt, at tegning forbedrer hukommelsen i forhold til skrivning. Og det endda på tværs af forskellige indstillinger og holdninger, varierende instrukser og alternative kodningsstrategier. På den måde kan vi mennesker altså væsentlig bedre huske ord og indhold, når vi har tegnet det – i stedet for at skrive det en eller flere gange. Det booster simpelthen vores hukommelse, vores forståelse og vores evne til at genfortælle indhold. Lær at tegne trin for trin med os, og brug tegneteknikker som et strategisk værktøj i din virksomhed.

Læs også: Grafisk facilitering skaber et fælles vi

Interesseret?

Vi skræddersyer tegnekurset så det passer til dit behov.

LÆR AT TEGNE OG LÆR EN NY MÅDE AT TÆNKE PÅ

Mange mennesker tror fejlagtigt, at det kun er forundt de få udvalgte at tegne – og at det er en gave, man er født med. Og det er også korrekt, at nogle mennesker per definition altid bare har tegnet fantastisk – men det er et fåtal. For sandheden er i stedet, at tegning kræver øvelse. Masser af øvelse. De fleste professionelle tegnere har brugt masser af timer foran tegnepladen på at øve sig. Og de har modtaget undervisning.

LÆR AT TEGNE

Men det betyder ikke, at du skal undgå at tegne, hvis du ikke føler, du er god til det. Tværtimod. For tegning er godt for både hjernen og kroppen. Tegning er nemlig en måde at tænke på i sig selv. Det er en måde, man kan udtrykke følelser på og give mening til komplekse forklaringer og skabe overblik. Det er en måde at organisere på. Det er endda et effektivt værktøj til at nå dine drømme og mål på. Faktisk bliver du endda mere kreativ og bedre til problemløsning af at tegne.

. De fleste kaster sig ud i at tegne, mens andre tager et tegnekursus for at udvikle deres evner. Hvis man ønsker hjælp til at tegne, kan man tage et tegnekursus online og styrke sine evner – Men man skal huske: Øvelse gør mester. Man starter i hvert fald ikke med at tegne svære tegninger fra start.

Læs også: 7 tips til at booste din kreativitet

DIN HJERNE BLIVER GLAD

Men udover at være gavnligt for din hukommelse og forståelse, hjælper tegning med at forbedre udviklingen af hjernen  – fordi det sætter alle områder af hjernen i arbejde. Derfor er det heller ikke overraskende, at tegning – og det at skabe noget visuelt – kan være med til at bekæmpe både stress, angst og depression. I USA kaldes dette for “art therapy”.

Terapeuter er endda begyndt at bruge tegning (af specielt forskellige zen mønstre) – direkte på huden – i kampen mod cutting.

4 GODE RÅD

Det kan være svært at komme i gang med at tegne, blandt andet fordi du måske har for store forventninger til, hvor hurtigt (eller langsomt) det går med at blive bedre og dygtigere. Derfor kommer her 4 gode råd, som gør det lettere for dig.

 1. Slå din indre kritiker fra
  Når du begynder at tegne, skal du ikke slå dig selv i hovedet med, at du tegner grimt, eller at det ikke ser ud, som du havde forestillet dig. Det skønne ved tegning er, at der ikke er noget, der er forkert. Du kan tegne med lige det udtryk og med den naivitet, originalitet eller naturalisme, som du selv ønsker. Simple og nemme tegninger kan også være pæne.
 2. Vær ikke bange for det blanke canvas
  Mange aspirerende kunstnere kan blive helt bange for det blanke canvas eller det hvide papir. For hvad skal man tegne, når man sætter sig ned for at øve. Men her skal du være modig. For det handler ikke om, hvad du tegner – men om at øve sig igen og igen. Du kan også gå til tegneundervisning for at blive bedre. 
 3. Tegn til papirkurven
  Undgå at stresse over at tegne. Sæt dig for at tegne mindst én tegning til papirkurven hver dag. Hvis du tegner ud fra præmissen om, at det alligevel bare skal smides i papirkurven, vil det overraske dig positivt, når du endelig tegner noget, som du faktisk ikke har lyst til at smide ud.
 4. Læg et papir og en blyant eller tus frem
  Gør det lettere for dig selv at komme i gang ved at lade et stykke papir og en blyant ligge fremme i dit hjem. På den måde skal du ikke til at lede efter dit tegnegrej, når lysten til at tegne melder sig.

HVAD SKAL DU BRUGE AF TEGNEGREJ?

Nogle gange kan det være en god ide at bruge noget tid og lidt penge på at finde noget tegnegrej, som virkelig gør, at du får mere lyst til at tegne – og som samtidig gør dig til en bedre tegner.

Men lad os lige slå fast, at det vigtigste, du skal bruge, når du tegner, er en blyant, et viskelæder, en sort marker og et stykke papir.

DEN MEST SIMPLE (ANALOGE) TEGNEPROCES

 • Med blyant starter du med at lave en skitse på dit papir.
 • Du udvikler skitsen mere og mere, indtil du har en fikseret ide til, hvad du vil tegne, hvordan det skal se ud og hvor på papiret, tegningen skal være placeret.
 • Så laver du din egentlige tegning ved at trykke lidt hårdere med din blyant. Samtidig tegner du detaljerne ind.
 • Så laver du outline og tegner hen over din blyantsstreg med din sorte marker.
 • Derefter kan du hviske dine blyantstreger ud.
 • Til sidst farvelægger du din tegning

TEGNEKURSUS – KOM VIDERE MED TEGNING

Hos Levende Streg har vi flere års erfaring i, hvordan du og dit team bedst lære at tegne – og bliver bedre til visuel kommunikation. Vi kommer gerne ud til din virksomhed. Men vi har også faciliteter til at holde din workshop hos os. Kontakt os og lad os tage en snak om jeres næste tegneundervisning. Ellers kan I altid tage et tegnekursus online hos os. 

Læs mere: Grafisk facilitering

HVORDAN LÆRER JEG AT TEGNE DYR?

Alle kan lære at tegne. Det handler blot om at øve sig. Når du først har øvet dig længe nok, vil du være i stand til at tegne dyr og andre svære tegninger.
Et godt trick: Print et billede ud fra nettet og placer papiret på et vindue. Herefter kan du placere dit eget papir ovenpå og tegne efter.  

HVORDAN KAN JEG LÆRE AT TEGNE MED BLYANT?

Som tegner kan man vælge forskelligt tegnegrej, herunder blyant, markers, farveblyanter, tusser med videre. Det er forholdsvis simpelt at tegne med blyant, da blyanten er nem at håndtere. Derudover får tegneren mulighed for at slette eventuelle fejl med et viskelæder.

HVORDAN LÆRER JEG AT TEGNE ANSIGTER?

Alle kan tegne ansigter. Der findes nemlig ikke noget ’korrekt’ eller ’forkert’, når man tegner. Det er noget af det dejlige ved at tegne. Man kan ikke tegne forkert, tværtimod. Alle tegninger er ’rigtige’ på deres egen måde. Hvis man gerne vil tegne ansigter på en avanceret måde, kan man deltage i et tegnekursus for at blive bedre. Der er nemlig forskellige ’skabeloner’ eller ’strategier’ at tegne efter, som gør dit tegnearbejde lettere og før dit fremskridt hurtigere.

HVORDAN LÆRER JEG AT TEGNE ØJNE?

Ligesom med så meget andet, er det også op til tegneren, hvordan øjne skal tegnes. Det er ene og alene dig selv som tegner, som dikterer tegningen af øjnene. Jo dygtigere man er, desto mere avanceret bliver tegningen. Vil du lære at tegne øjne på en svær måde, kan du deltage i tegneundervisning. Der er nemlig nogle ting omkring lys og lysrefleksion, som er gode at kende til, når du vil tegne øjne. Der er samtidig nogle ’skabeloner’ og tommelfingerregler, som er gode at kende til, og som kan lette dit arbejde betydeligt.

HVORDAN LÆRER JEG AT TEGNE MENNESKER?

Alting starter i det små. De fleste starter med at tegne tændstikpersoner, som man husker det fra folkeskolen. Derfra udvikler man videre på tændstikpersonen, og forsøger med menneskelige former, som vi kender det fra os selv. Skal tegningen illustrere et menneske, som er stort eller lille? Sådan bliver man ved med at vurdere sideløbende med tegningens udvikling. Igen er der nogle ’skabeloner’ eller ’tegne-strategier’, som kan lette dit arbejde, og som er gode at kende til.


HVORDAN LÆRER JEG AT TEGNE BLOMSTER?

Blomster er et af de flotteste motiver, som man kan tegne. Det bringer glæde, da mange mennesker forbinder blomster og planter med noget positivt. Det er nok også årsagen til, at mange mennesker vælger blomster, når de skal tegne. Men faktisk er det også naturligt kaste sig ud i blomster, når man skal lære at tegne, for blomster er som motiv lettere at gå til for de fleste. Vil du lære at tegne blomster, skal du blot kaste dig ud i det. Google evt. den blomst, som du vil tegne og gå herefter i gang. Hvordan er former på bladene? Hvordan er teksturen på bladene? Hvad med farver?

HVORDAN LÆRER JEG AT TEGNE KROPPE?

Kroppe er komplicerede at tegne – og nok ikke det første, du skal gå i gang med, hvis du er nybegynder. Men samtidig er kroppe noget af det allermest spændende at tegne. Først og fremmest er ingen kroppe ens, og samtidig har kroppen mange små detaljer, som man skal huske, når man tegner. Det anbefales, at man springer ud i det, og tager det stille og roligt. Det haster ikke, når man tegner – tværtimod. Brug god tid på din tegning. Du kan også tilmelde dig tegneundervisning, hvis du ønsker hjælp til forskellige tegneteknikker, strategier og stilarter.

Interesseret?

Vi skræddersyer tegnekurset så det passer til dit behov.

Del dette blogindlæg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin