Vi hjælper med at facilitere virtuelle møder

Evnen til at facilitere digitale møder og virtuelle seminarer er et must i disse dage – over hele verden. Virtuelle møder og digital kommunikation vinder frem. Særligt i disse tider. Men det kan nogle gange være svært at vide, hvad man som virksomhed skal gøre, så de virtuelle møder bliver overskuelige og interessante, specielt hvis der er mange deltagere. Og det er her digital grafisk facilitering kommer ind i billedet.

Virtuel grafisk facilitering

Hvad er virtuel grafisk facilitering så? Det kaldes også remote sketchnoting eller remote grapic recording. Og det er en visuel måde at facilitere dit digitale møde eller seminar på. Digital visualisering er en kreativ og underholdende måde at gøre dit budskab og indhold spændende at se på. Samtidig står budskaberne skarpere og bliver lettere at huske bagefter.

Du er måske stødt på det før: en tegner, som står og tegner live til et event. Og tegningen opsummerer indhold. Eller måske har du set en film, hvor der tegnes og fortælles i bedste Jørgen Clevin-stil? Og netop denne proces kan med fordel også foregå digitalt under dit virtuelle møde eller workshop. På den måde undgår du de øjeblikke, hvor publikum sidder og halvsover (eller laver noget andet), fordi der klikkes igennem den ene PowerPoint slide efter den anden.

Læs mere: Hvad er grafisk facilitering?

Tegninger skaber værdi

Digital grafisk facilitering foregår i realtid – selvom vi ikke sidder sammen fysisk. Netop derfor er denne type visualisering særligt god i disse tider, hvor vi måde skal passe på hinanden. Men også i en tid, hvor vi gerne vil nedbringe rejsetid og fysiske møder. En visualisering af mødets indhold kan skabe overblik og fremhæve hovedpunkter – og det kan også være relevant for dem, der ikke havde mulighed for at deltage.

Samtidig får du som arrangør godt og brugbart visuelt materiale, der er let at bruge både under arrangementet og bagefter – og som kan bruges til flere formål og på forskellige kanaler. Husk også at tegninger skaber værdi på tværs af alle sprog – og det er altså en let måde at skabe fælles fodslag og buy-in, som kan bruges globalt i din virksomhedskommunikation.

Hvordan foregår digital sketchnoting?

Setuppet for digital sketchnoting er simpelt og let at få til at virke. En grafisk facilitator fra Levende Streg bookes til et virtuelt møde, hvor det er muligt at dele skærm med hinanden. Det digitale møde afholdes, som det plejer (på Skype, Google Hangouts eller lignende), og illustratoren sidder med en iPad eller en anden tegneplade og laver et grafisk gengivelse.

Gennem mødet deles tegnerens skærm med mødedeltagerne, som kan følge med i, hvordan tegningen udvikler sig, mens de samtidig også følger med i mødet. Bagefter kan hele eller dele af tegningen lægges på web, sendes med mail, printes, trykkes i stor størrelse eller lignende.

Vi tegner vores visuelle referater i vektorgrafik, som sikrer den bedste kvalitet – og mulighed for at skalere op (helt op til 14 fodboldbaner eller mere) og ned.

Læs mere: Live drawing event

Hvad med feedback og input?

Når vi laver digital grafisk facilitering, er et af vores foretrukne værktøjer app’en Whatsapp. Den giver nemlig mulighed for , at deltagerne kan kommunikere direkte med tegneren – i en lukket gruppe.

Den giver samtidig mulighed for at sættes polls (afstemninger) op. PÅ den måde er tegneren hele tiden opdateret på, hvad publikum og deltagere har af input og kommentarer – og kan tilpasse det visuelle output.

 

Kom hurtigt i gang med tegning til dit møde

Når du booker en grafisk facilitator til dit møde, hjælper vi dig på forhånd med at afklare nogle ting:

  1. hvornår og hvordan vil du vise tegninger og sketchnotes til publikum?
  2. hvilken type teknologi er der behov for?
  3. hvordan vil I dele illustrationer på f.eks. intranet eller sociale medier under begivenheden?
  4. hvordan deles tegningen til publikum efter begivenheden (f.ek.s per mail)?

Del dette blogindlæg