SPEED DRAWING VIDEO

En speed drawing video er en video, hvor en hånd tegner "live" i videoen. Denne type videoer er som regel speedet op i tid (så tegningen foregår meget hurtigt), og en forklarende speak følger illustrationerne.

Disse videoer fungerer rigtig godt til at forklare komplekse emner på en enkel måde. Det kan være alt lige fra ekstern til intern kommunikation, strategi-implementering, præsentationer, promoveringsmateriale, instruktionsvideoer, TV-reklamer og meget andet.

FORSKELLIGE TYPER TEGNEFILM

Speed drawing video kaldes for meget. Live drawing video, time lapse video, graphic recording video, whiteboard-film, illustrationsvideo, pen and voice video – teknisk set er der forskelle, men begreberne dækker i folkemunde over ét og samme - nemlig fænomenet med at tegne på video.

Ligesom speed drawing videoer går under mange navne, kan de også laves på mange forskellige måder. Vi tilbyder alskens former for tegnede film - fra live optaget til computer lavet. Hvad du skal vælge, afhænger af videoens formål, budget og de interne godkendelsesprocesser i din virksomhed.

HJERNEN ELSKER TEGNEFILM!

Vidste du, at din hjerne afkoder visuel information 60.000 gange hurtigere end f.eks. tekst?

Faktisk bliver 25 procent af din hjernekapacitet hele tiden brugt på at indtage og afkode visuelle budskaber. Det er en indbygget feature i din hjerne.

HØJ FASTHOLDELSE MED TEGNEFILM

Du får automatisk høj fastholdelse på din side med en whiteboard film. For at din kommunikation bliver succesfuld, skal kriterierne om ”forståelse”, ”fastholdelse” og ”appeal” overholdes. Og det sker helt naturligt med en whiteboard film. Din modtager skal kunne forstå indholdet, han eller hun skal kunne huske budskabet bagefter - og for at det overhovedet skal kunne lade sig gøre, er det vigtigt, at materialet eller videoen er appellerende, altså ser godt ud og er overskuelig.

SPEJLNEURONER

En veludført speed drawing video opfylder ovenstående kriterier om forståelse, fastholdelse og appeal. Men den gør mere end det. Når vi ser andre mennesker gøre noget som f.eks. at tegne, aktiveres vores spejlneuroner, og vi kan kopiere og forstå det, vi ser andre gøre.

Det skaber en slags ”plovfure” i nervebanerne i hjernen, og derfor sidder budskabet ved gode speed drawings fast. Det er dog væsentligt at sige, at for at spejlneuronerne aktiveres hos din modtager, så skal hænderne i speed drawing videoerne se ”ægte” ud. Nogle typer software bruger hænder, der meget tydeligt ikke har tegnet indholdet. Her opnåes effekten altså ikke.

 

 

MERE INFORMATION

Bog:
Den handler primært om infografik, men indeholder mange interessante facts om visuel historiefortælling generelt. Bog af Jason Lankow, Josh Ritchie, Ross Crooks: ”Infographics: The Poser of Visual Storytelling” (John Wiley & Sons, Inc.)

Video:
Super interessant Ted talk video om, hvordan hjernen virker i forhold til visualisering, tegning, animation og billeder.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Prisen på en speed drawing video varierer. Det, der har indflydelse på budgettet, er varigheden af videoen, kompleksitet af tegninger og bevægelse og sprogversioner. En lavbudget speed drawing film kan koste fra 15.000 kr. (+moms) pr. minut – mens de flotte og mere avancerede film oftest koster langt over 100.000 kr. (+moms) pr. minut. I gennemsnit koster en speed drawing video (på 1,5 – 2 minutter) af høj kvalitet mellem 50.000 – 75.000 kr. (+ moms) hos Levende Streg.

Produktionstiden for en speed drawing film varierer alt efter, hvor lang varighed den har – og hvordan godkendelsesprocesserne er i din organisation. I gennemsnit tager det 4-8 uger at lave en speed drawing video på ca. 1-2 minutters varighed. Hvis du skal have lavet en speed drawing film med længere varighed, forlænges produktionstiden.

Der findes mange forskellige former for tegnet video (hvor hånden tegner). Den mest anvendte form for speed drawing video er whiteboard film, hvor baggrunden er hvid med mørk streg. Et godt alternativ er en ”black board film”, hvor der altså tegnes oven på en sort / mørkegrå baggrund med hvid streg. Naturligvis kan måder tegnes på alt lige fra vægge, beton, træ og asfalt, til lyst papir, mørkt papir og alt derimellem.

Vi mennesker kan bedre huske og forstå noget, når det tegnes. Det hedder ”the drawing effect” – en anerkendt metode, som bygger på de aktiverede spejlneuroner i hjernen. Når din modtager ser en sådan video, skaber det en ”plovfure” i nervebanerne i hjernen, og derfor sidder budskabet ved speed drawing af høj kvalitet fast. For at spejlneuronerne aktiveres hos din modtager, er det essentielt, at hænder og bevægelse ser ”ægte” ud.