TEGNET FILM OM SPILDEVAND

Tegnet film på dansk om spildevand i Danmark. Videoen er lavet i samarbejde med BIOFOS og forklarer, hvad spildevand er, hvor det bliver ledt hen og hvad udfordringerne med spildevand kan være.

Videoen er en speed drawing video, det vil sige, at man ser en hånd, som tegner filmen – og det hele er speedet op i tid.

BIOFOS er Danmarks største spildevandsvirksomhed. De renser spildevandet for 1,2 mio. indbyggere i hovedstadsområdet.

Speed drawing video

En speed drawing video eller en tegnet film er en video, hvor en hånd tegner. Dvs. at man ser tegneren tegne live. Derefter er det hele speedet mange gange op i tid. 

Det betyder, at en tegning, som måske ville tage 20 minutter at tegne i virkeligheden, nu tager nogle få sekunder at tegne. 

Samtidig er der en forklarende voice-over, som forklarer videoens budskaber og indhold.

Denne typer videoer fungerer rigtig godt til at forklare komplekse emner, fordi de er fascinerende at se på – og din modtager bliver hængende, fordi det er spændende at følge med.

En speed drawing video kan bruges i alt fra ekstern til intern kommunikation, strategi-implementering, præsentationer, promoveringsmateriale, instruktionsvideoer, TV-reklamer og meget andet.

tegning skaber forståelse

Vidste du, at din hjerne afkoder visuel information 60.000 gange hurtigere end f.eks. tekst?

Faktisk er langt de fleste mennesker (65 procent af os) visuelle i vores læring, hvis man kigger på ILS (Index of Learning Styles)

Og vidste du, at 25 procent af din hjernekapacitet hele tiden bliver brugt på at afkode visuelle information i dine omgivelser? Det er simpelthen sådan, din hjerne fungerer. For menneskehjernen er visuel. Og det skal du naturligvis bruge til din fordel, når du kommunikerer. 

Læs også: Visuel storytelling er fremtiden

Hjernen elsker video

Vi mennesker ser over 1 milliard timer YouTube-videoer om dagen. Det er mere end Netflix og Facebook videoer tilsammen. For mange unge mennesker udgør Youtube en del af den daglige opdatering inden for, hvad der rører sig af nyheder.

Og 6 ud af 10 brugere foretrækker online video platforme i stedet for flow tv. 

Det gør naturligvis at speed drawing videoer er populære til blandet andet marketing, fordi det bliver til korte og præcise informative historier, som er lette at huske og genfortælle.

Se også: Dansk tegnefilm til folkeskolen

Maria Prohazka / Creative director