Bog illustrationer – bog om danske iværksættere

Levende Streg har lavet bog illustrationer og layout til en bog om Silicon Valley. Et området i USA, som anses som centrum for iværksættere og teknologi – og hvor gode ideer møder penge og bliver til nye forretningsmodeller. 

Bogen er skrevet af Mette Sandgaard fra Væksthus Hovedstadsregionen og indeholder 8 interviews med danske iværksættere, som har erfaringer fra Silicon Valley, herunder Mette Lykke, som er medstifter til sports-app’en Endomondo, og Toke Kruse, som er stifter af regnskabsprogrammet Billys Billing. 

SAMLEKORT OG LEGOMÆND

En sjov observation, som Mette Sandgaard gjorde, da hun interviewede de danske iværksættere, var, at de alle uden opfordring startede deres historie med at fortælle, at de legede med Lego som barn. Eller andre lege, hvor det handlede om at opfinde eller bygge noget fra bunden – ofte med det ene formål at rive det ned og starte forfra. 

Derfor var Mette Sandgaards ønske, at hvert interview skulle indledes med en tegning af den enkelte iværksætter udformet som Lego-figur. Lego-figuren er dog omfattet af ophavsret, og derfor overvejede vi, hvad der ellers kunne være et sjovt feature.

Vi fik ideen til at lave iværksætter-samlekort, fordi samlekort typisk indeholder forskellige karaktertræk og styrker, som man kan spille ud imod hinanden – og fordi forskellige karaktertræk og styrker for iværksættere også omtales i bogen.

BOG ILLUSTRATIONER – SUPERHELTE

Da vi lavede det kreative arbejde med idéudvikling på projektet, blev vi enige om, at superhelte var et godt tema. De bog illustrationer vi skulle lave af iværksætterne – skulle illustrere dem som superhelte. For de tager ud for at gøre verden til et bedre sted. Og det er benhårdt arbejde. 

SKAL VI OGSÅ VISUALISERE DIT BUDSKAB?

Levende Streg er et visuelt bureau med kontor centralt i København. Vi kan gøre komplekse emner og tungt indhold let at forstå og sjovt at se på. 

Vi er specialiserede i tegnede og animerede videoer, særligt speed drawing videoer. Men vi tilbyder også live drawing events (graphic recording, visuelt referat), datavisualisering, tegne-workshops, explainer videoer, infografikker (infographics) og illustrationer.

LÆS MERE

Du kan læse med om Væksthus Hovedstadsregionen på www.vhhr.dk. Bogen er udkommet på print og kan downloades online på vhhr.dk/go-west.

LÆS MERE OM ILLUSTRATION