Animationsvideo om socialøkonomiske virksomheder

Levende Streg har lavet en animationsvideo, som forklarer, hvad en socialøkonomisk virksomhed er. Videoen er lavet for Socialministeriet og i tæt samarbejde med specialister fra Socialministeriet og de dygtige folk fra Bjerg Kommunikation.

EN FORKLARENDE ANIMATIONSVIDEO

Virksomhedsejere af socialøkonomiske virksomheder har til tider haft svært ved at forklare, hvad en socialøkonomisk virksomhed er, og hvad der gør den anderledes end andre virksomheder.

Det har ført til ønsket om en video, som kort og præcist kan forklare, hvordan sådan en virksomhed er skruet sammen, og hvorfor det er en god investering at indgå samarbejde med denne type virksomheder.

IDEUDVIKLING OG PROCES

Som før nævnt er ideudviklingen sket i samarbejde med Bjerg Kommunikation og Socialministeriet. Den kreative proces har båret præg af, at der skulle godkendes en større design-manual til Socialministeriet, som skulle inkorporeres i videoen, derfor har projektet været et par måneder undervejs – fra start af projektet til færdig video.

STORYLINE

Animationsvideoen skulle vise socialøkonomiske produkter uden specifikt at fremhæve nogle specifikke virksomheder frem for andre. Og det viste sig som lidt af en udfordring. For hvordan visualiserer man noget, som ikke helt må vise?

Det blev til nogle mere generelle visualiseringer af produkter, så ingen virksomheder følte sig forfordelt frem for andre. Storyline blev på den måde meget mere håndgribelig for modtageren, som intuitivt nu kan forstå, hvad en socialøkonomisk virksomhed er.

DET VISUELLE UDTRYK

Det visuelle udtryk i videoen er inspireret af moderne amerikanske corporate videoer, som enkelt og præcist forklarer produkter eller virksomheder – på omkring 1 minut. Det er en effektiv kommunikationsform, hvor corporate storytelling står i centrum.

Karaktererne, tegnestilen og grafikkerne er tilpasset, så de matcher det moderne og visionære udtryk, som Socialministeriet ønsker at kommunikere om socialøkonomiske virksomheder.

FARVEVALG

Det er væsentligt at en animationsvideo til business brug ikke ligner en farvelade. For så virker farverne forstyrrende i stedet for at skabe overblik, klarhed og enkelthed. Netop derfor er farvevalget roligt og seriøst, men samtidig også moderne og innovativt. Nuancerne er nøje afstemt – og der kun er en enkelt eller to, der står skarpt ud.

Læs mere

Læs mere om socialøkonomiske virksomheder på socialvirksomhed.dk.

LÆS MERE OM ANIMATIONSVIDEO

Marie Buus / Managing Partner

(+45) 2658 7434
mb@levendestreg.dk