ILLUSTRATIONVISUALISERING

VÆGMALERI TIL VIRKSOMHEDER

Vægmalerier (eller murals) er blevet mere og mere trendy over de seneste år. For graffiti er ikke længere noget, man bare ser på gaden. Graffitien er kommet indendørs og er blevet stueren. Det er nu gyldig kunst på lige linje med malerier, print og tryksager. Og især til virksomheder er en super mulighed for hurtigt at vise sin kernehistorie og kerneværdier. Eksempel på et af vores vægmalerier

Vægmalerier til virksomheder

Hos Levende Streg laver vi vægmalerier – oftest til virksomheder. For der er noget storslået og bemyndigende over at se sin virksomhedshistorie og sine virksomhedsværdier, must-win battles, taglines og lignende blive en del af et kæmpestort kunstværk som et mural jo er. Netop derfor oplever vi også stigende efterspørgsel på denne type opgaver. Og da vi jo er vant til at sætte os ind i komplekse strategier og omfattende indhold, er det naturligvis også en del af processen, når der skal laves vægmalerier.

Hvordan er processen med at lave en mural?

Faktisk er processen ret simpel, men den tager tid og tålmodighed. Og der er ikke rigtig nogen kort og let genvej til at opnå og lave det smukkeste vægmaleri. Det tager tid.

Først skal der tales historiefortælling, kontekst, brand, værdier, målsætninger osv. Dernæst skitserer vi et forslag til et vægmaleri, som passer til den væg, du har udtænkt dig til kunstværket. Når skitsen er godkendt går det egentlig tegne- og farvearbejde igang. Vi tegner først et grid på væggen og tegner skitsen op i størrelse. Det kan godt tage lidt tid. Derefter skal der shakes spraymaling dåser til den store guldmedalje, så der kan lægges farve på. Og til allersidst kommer outlinen (den sorte streg udenom).

Den omvendte verden

Netop derfor er det også meget tidskrævende at arbejde med vægmalerier. Og det kan være svært at bedømme, før det er helt færdigt! Du kender det fra en malebog. Det er sjovt at fylde farven ud mellem de sorte streger. Men på et vægmaleri lægger du en masse farve på først – og til sidst kommer den sorte streg. Det kræver øvelse at holde det store overblik og nå i mål med et godt artwork.

Du kan se, hvordan processen foregår her på denne time lapse video, hvor Maria Prohazka laver en Thor mural (ja ham fra comic books) til virksomheden Glaze i kødbyen.

Comic book mural

Hos Levende Streg elsker vi comic books, og vi elsker murals. Derfor går tegneserie-stilen også igen i vores kunst og den måde, vi tegner vægmalerier på – nemlig med den sorte streg helt skarpt optegnet. I stedet for at bruge spray maling til outline (som godt kan stå lidt uskarpt og sjusket), laver vi outlines på vægmalerier med akryl-markers (dvs. store tusser med akrylmaling i). På den måde får vores artworks og murals et helt rent og skarpt udtryk, som oser af kvalitet og lækkerhed.

Du kan læse mere om vores vægkunst her.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Et vægmaleri varierer i pris alt efter hvor kendt kunstneren er, størrelse, kompleksitet, motiv og stilart. Det kan koste alt fra 4.000 kr. + moms for et lille billede til langt over 100.000 kr. + moms for de store kunstværker. Ser man på street kunstnere som Banksy er værkerne helt uvurderlige (og hele murstykker stjæles fra bygninger). Hos Levende Streg koster et stort vægmaleri i gennemsnit 30.000 – 40.000 kr. (+ moms).

Processen med at skabe de store vægmalerier kræver god planlægning, godt skitsearbejde, god fysik, dygtighed som maler – og stor viden om både materialer (som maling, afdækning, beskyttelsesudstyr, lifte med videre). De fleste kunstnere laver først en skitse, som efter godkendelse forstørres op – ved hjælp af hjælpelinjer. Derefter tegnes kunstværket op i kæmpe størrelse. Dernæst lægges farver på – og til sidst sorte outlines.

Et vægmaleri er en effektiv måde at skabe fælles fodslag i din virksomhed på. For med en stor mural skaber du en positiv fælles fortælling, som dine medarbejdere og kunder elsker at blive en del af – og formidle videre. Det givet et sug i maven at blive en del af et stykke installationskunst som vægmalerier er. Det kan f.eks. være som udsmykning i mødelokaler, kantiner, omklædningsrum eller storrumskontorer.

Du kan finde mere om vores vægmalerier ved at følge med på vores Instagram-profil, som er dedikeret til murals og comic books. Dernæst kan du også læse mere på vores blog. Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til dig, så kan vi hjælpe dig videre.