Visualisering til folkeskolen

Levende Streg har haft fornøjelsen af at lave en visualisering i samarbejde med Gyldendal og Lex.dk. Visualiseringen er trykt som plakat til brug i klasselokaler over hele Danmark. 

Visualiseringen forklarer, hvad viden er – og hvordan man skal huske at være kildekritisk.

Lex.dk er en opdateret onlineudgave af biografisk opslagsværk fra 1984 med over ca. 13.000 historiske og nulevende danskere af stor betydning.

Din hjerne er visuel

Vidste du, at din hjerne opfatter billeder og tegninger 60.000 gange hurtigere, end den læser tekst?

Vi mennesker er nemlig mestre i at tolke visuel kommunikation – vi har øvet os i mere end 30.000 år. Hvorimod talesproget og tegnsproget kun går omkring 6.000 år tilbage. 

Visualisering taler til hjernen

Faktisk er det sådan, at når hjernen er presset, stresset eller føler sig overbelastet, så lukker den ned for den kognitive del af hjernen – og går i alarmberedskab. Så kan du ikke læse en tekst og forstå den – det går alt for langsomt.

Derfor var det vigtigt for Gyldendal og Lex.dk, at vi fik formidlet budskabet om viden på en så visuel måde som muligt. Så det var hurtigt at forstå, sjovt at se på og let at huske.

En sjov stilart

Rent visuelt har vi valgt en stilart, som sjov, moderne og stilren at se på. Den har ikke så mange detaljer, da det er vigtigt, at holde fokus på hovedbudskaberne og det simple. 

Visualiseringen er en slags kombination af tegneserie og infografik.

Læs mere: Tegneserie til ministerium i København

komplementærfarver

Farvetemaet i visualiseringen er faldet på moderne komplementærfarver, der altså giver god kontrast. Samtidig giver temaet mulighed for at få noget til at stå frem, ved at bruge nogle af de mere dækkende og mættede farver ved siden af de mere nedtonede farver.

Læs mere: Farvecirklen – lær at sammensætte farver