Tech-nørd – genvejstaster og macro’er

Som tech-nørd elsker jeg genvejstaster og macro’er! Alle Adobes-applikationer har som standard et væld af genveje, du kan bruge til at forbedre og optimere dine arbejdsgange.

Det betyder, at alle værktøjerne i et program som Adobe Illustrator selvfølgelig allerede har en genvejstaster knyttet til dem. Måske bruger du allerede tastaturgenveje som CMD + Z (Ctr + Z på en PC) til fortryd eller Cmd + C til at kopiere.

Hvad er forskellen på genvejstaster og macro’er?

Og tastaturgenveje gør bare arbejdet meget lettere og sjovere. Men hvad er egentlig forskellen på tastaturgenveje og macro’er? En genvejstast er en enkelt tast du bruger, for at lave en enkelt handling eller få fat i et bestemt værktøj i et program. Det er smart.

Men macro’er er en hel serier af kommandoer foretaget i en bestemt rækkefølge og med bestemte tidsintervaller. Den serier af kommandoer kan så knyttes til en enkelt tast – en macro. Og det er helt fantastisk smart.

Her kan du se, hvordan jeg har sat min keypad op med macro’er og genvejstaster. Du kan også høre mere om forskellen mellem macro’er og genvejstaster.

Hvad er en keypad?

En keypad er en slags enhånds-tastatur. På engelsk kaldes det tit en keypad. I vores setup bruger vi både Elgato Stream Deck XL og Razer Tartarus v2 til at afspille macro’er og genveje. Begge keypads er designet til gamere og har et godt ergonomisk design, som gør det meget brugbare i dagligdagen.

Det er vigtigt, at den keypad har programmérbare taster. På den måde kan du selv vælge, hvor dine forskellige genvejstaster sidder på tastaturet.

https://youtu.be/KDs52k2hwmQ
Her kan du se, hvordan man laver et setup med forskellige lag af keymaps. På den måde kan man skifte mellem forskellige lag på de forskellige keypads. Så selvom de måske kun har 25 knapper, kan du have flere lag i de knapper. På den måde har du et layout til f.eks. Photoshop, et til Illustrator, et til Premiere Pro og så videre.

På den måde er du sikker på at lave så få fejl så muligt, og du kan arbejde langt hurtigere.

Læs mere: om vores TV studie i København her

Download dit eget gratis ark med Illustrator Genveje

Hvis du vil downloade din egen version af vores Adobe Illustrator Genvejs snyde-ark, kan du gøre det lige her. Det er en PDF i høj kvalitet, som du kan udskrive. Det er helt gratis. Vi vil sætte pris på, at du abonnerer på vores kanal og give os et like!

Del dette blogindlæg