RESEARCHVISUALISERING

FORDELE VED VISUALISERING – SE DIG SELV SOM VINDER!

Der er mange fordele ved visualisering, og det er faktisk muligt at hjernevaske sig selv til at få mere succes - ved at bruge visualisering!

Men ny forskning har sat fokus på, hvad der adskiller vindende top atleter i forhold til gennemsnitlige atleter. Eller hvad der definerer de dygtigste og bedste medarbejdere i en virksomhed. Og svaret er faktisk ret simpelt. High Performers tænker i billeder. De ser selv som vindere - hver dag!

fordelene-ved-visualisering-Levende-Streg

Hvad er visualisering?

Visualisering betyder både at skabe fysiske billeder i din virkelige verden og at skabe mentale billeder inde i hovedet. Og sidstnævnte er en kraftfuld teknik, der hjælper dig med at manifestere de ting og oplevelser, som du gerne vil have i dit liv. Det er ligesom meget fokuserede dagdrømmende meditationer.

En stor fordel ved at tale og tænke i billeder og bruge sin fantasi mere regelmæssigt er, at du kan kommunikere dine ideer ud hurtigere og med mindre redundans! Folk forstår din mening hurtigere, når de har det samme billede i tankerne, som du har.

Formålet med at visualisere dine mål er at bane vejen for, at din underbevidsthed tror på, du kan få succes! Sagt mere simpelt, du kan forprogrammere din hjerne til at tro, at det, du ønsker at opnå, vil ske. Det er et bevist faktum, at visualiseringsteknikker kan øge din ydeevne og gøre det muligt for dig at nå dine mål hurtigere og med mindre indsats. Det lyder ret godt, men hvordan virker det?

Læs også: Visualiser din virksomhedsstrategi

Din krop bliver omprogrammeret via billeder

Ved at skabe billeder i dit sind skaber du nye neurale veje i din hjerne. Den nyeste forskning viser, at når vi bruger mentalte billedet, tolker neuronerne i hjernen billederne, som om de var "virkelige" handlinger. Det er en af de store fordele ved visualisering. Det betyder nemlig, at du får din krop til at opleve din succes, før det er sket.

Nye undersøgelser viser, at patienter, der går igennem visualiseringssessioner hver dag (hvor de visualiserer specifikke muskler trække sig sammen), taber 50 procent mindre styrke i løbet af deres tid i gips, end de patienter, der ikke bruger visualiseringsteknikker i helingsprocessen!

Bryd den kognitive dissonans

Det betyder, at når du visualiserer et mål eller en strategi, skaber du en neurale vej i hjernen. Hjernen genererer impulser, der fortæller din krop, den skal bevæge sig eller udføre en handling. Hjernecellerne arbejder faktisk sammen for at skabe hukommelse og lært adfærd.

Det primer din krop til at handle på den måde, du har forestillet dig. Med andre ord er du igang med at skabe din egen succes. På den måde bryder du den kognitive dissonans, når du forsøger at opnå noget, du ikke tror, er helt muligt - eller måske tror du, du ikke fortjener.

Læs også: Visualisering hjælper virksomheder

Reducer stress med mindfulness billeder

Visualisering hjælper også med at reducere stress, fordi øvelsen ligner meditation. Det er en form for afslapning, hvor du lader dit sind hvile, mens du stadig bruger det aktivt. Og de billeder, du skaber i dit sind, nedsætter øjeblikkeligt den kognitive dissonans, du måske oplever i løbet af dagen, når du når den tilstand, hvor alfa bølger er til stede i din hjerne.

Alfa bølger er til stede, når din hjerne er i en inaktiv tilstand. Denne tilstand kan skabes ved dagdrømmeri eller bevidst øvelse af mindfulness eller meditation. Den "normale" tilstand i hjernen i løbet af en arbejdsdag er derimod beta-bølger. Det er når din opmærksomhed er involveret i problemløsning og beslutningstagning.

Læs mere:

https://www.forbes.com/sites/theyec/2012/09/26/how-to-visualize-your-new-startup-idea-literally/

https://www.forbes.com/sites/learnvest/2013/07/11/how-to-visualize-your-way-to-a-better-financial-life/

https://blogs.hbr.org/2013/03/when-data-visualization-works-and/

https://www.mindtools.com/pages/article/newCT_94.htm

https://www.vtnews.vt.edu/articles/2011/08/082311-research-goalvisualization.html

 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

En visualisering er en fysisk visuel repræsentation af (ofte komplekst) indhold. Nogle gange referer ordet visualisering til materiale, som ikke bevæger sig. Men man kan f.eks. sagtens sige, at en animationsfilm er en visualisering. De mest populære former for visualisering inden for virksomhedskommunikation er animationer, tegnefilm, illustrationer og strategiske visualiseringer.

Et billede siger mere end tusind ord, og der er da også mange fordele ved at benytte visualiseringer i din virksomhedskommunikation. For med visualiseringer går det hurtigt op for os, om vi er på ”the same page” eller om vi taler forbi hinanden. Vi kan meget klart viderebringe strategier og visioner til andre, hvis vi ser på det samme – og taler ud fra det samme billede. Derfor skaber du meget hurtigt et ”fælles vi” med visualiseringer.

Prisen varierer på visualiseringer alt efter, hvad du skal have sat billeder på, og om der er tale om en animationsfilm, en infografik, en strategivisualisering med flere. Generelt koster en stillestående visualisering fra 15.000 kr. (+ moms) og opefter. For en strategivisualisering (et stort billede af din strategi) starter priserne på 25.000 kr. (+ moms)

Der findes overordnet set tre former for visualiseringer: 1. stillestående visualiseringer (som dækker illustrationer, satiretegninger, kommenterende tegninger, infografikker, tegninger, strategivisualiseringer, tekniske tegninger, 3D-tegninger, proces tegninger, workflows med videre). 2. sekventielle visuelle historier (som comic books og tegneserier). 3. visualiseringer med bevægelse (animationsfilm, tegnede film, speed drawing film, motion graphics med flere).