VISUALISERING – SE DIN SUCCES FOR DIG!

Visualisering – se din succes for dit indre øje!

Forskning viser, hvad der skiller vindende top atleter fra gennemsnitlige atleter, eller hvad der definerer de mest dygtige og bedste medarbejdere i en virksomhed. Og svaret er faktisk ret simpelt. High Performers visualiserer deres ønsker og mål – hver dag!

Men hvad er visualisering helt konkret, og hvordan bruger du det?

Evnen til at sætte billeder på

Visualisering er evnen til at skabe billeder i dit sind. Evnen til at bruge din fantasi til at gennemleve situationer, du har oplevet. Eller til at se og opleve situationer, du endnu ikke har oplevet.

Mine kunder spørger ofte: “Hvordan ved du på forhånd, hvordan slutresultatet vil se ud? Hvordan ved du, at det, jeg foreslår, IKKE vil fungere visuelt? ” Svaret er, at jeg har en naturlig evne til at visualisere billeder, historier og produkter. Det er på det grundlag, jeg har skabt min forretning.

Hvis du beskriver noget for mig, så danner jeg mig et billede af det. Jeg kan tydeligt se for mig, hvordan billedet skal tages, tegningen skal tegnes, perspektivet skal være, teksten skal stå, og produktet skal vises. Jeg kan se det på forhånd. Og jeg priser mig lykkelig for, at jeg har fået den evne – uden at skulle øve mig. Men selvom det ikke falder naturligt for dig, så kan du nemt komme igang.

Du har evnen til at undgå katastrofe

Oprindeligt i hjernens evolution blev visualisering og fantasi brugt til at undgå ulykker og sikre både artens og det enkelte individs overlevelse.

Du kender følelsen. Når du sidder ved middagsbordet og helt af dig selv rykker flytter glasset lidt længere ind på bordet (fordi du kan forestille dig, at det ryger på gulvet om lidt). Eller når du står ved lyskrydset, som viser grønt, og du alligevel lige sørger for at få øjenkontakt med føreren af den bil, der kører imod dig. For du kan se for dit indre øje, hvad der potentielt kan ske i forskellige situationer. Det er visualisering!

Som voksne har vi alle evnen til at scanne efter farer og forestille os katastrofe. For nogle mennesker (f.eks. dem som har et stresset nervesystem) er katastrofale tanker altid til stede og meget svære at ignorere, og det kan være generende og begrænsende for den pågældende person.

Brug visualisering til din fordel

Du kan selv bruge visualisering i din hverdag. Ikke for at undgå uheld, men for at skabe grobund for og tro på at positive ting kan ske i dit liv. Det lyder corny, men visualiseringer kan bane vej for succes!

Når du bruger visualisering på en positiv måde, lærer du dit nervesystem, din krop og din hjerne at forvente, at gode ting kan ske. Og at du kan lykkes med det, du gerne vil.

Visualiseringer kan bidrage til at skabe det momentum, du har brug for, for at forbedre din situation. Det kan være at få den forfremmelse, du har ønsket. Det kan være at tabe et par kilo eller løbe et marathon. Eller det kan være at vinde den vigtige nye kunde, du har arbejdet så længe på.

Sådan kommer du igang

Positiv visualisering er faktisk en form for meditation. Og hvis du kender nogen, der mediterer, ved du, at det kræver tid og øvelse for at blive god til det. Et godt tip er, at du kan øve dig på at gennemleve den situation, hvor du når dit mål. Hvordan ser det ud? Hvad har du på? Hvordan føles det i kroppen? Hvordan reagerer du? Hvordan reagerer dem, du er sammen med?

Drømmer du f.eks. om at blive forfatter, så forestil dig, hvordan det vil være at blive interviewet om din nye bog i Aftenshowet på DR1.

Lidt starthjælp til hjernen

Hvis du har svært ved at skabe billeder inde i hovedet, så er der er stadig en måde at høste frugten af visualisering på. Du skal bare have lidt hjælp til billederne. Noget det kan sætte din fantasi i gang.

Den bedste måde at komme i gang på er at omgive dig selv med billeder, der inspirerer dig. Se videoer, der inspirerer din fantasi. Og hvis billeder alene ikke gør det for dig, så prøv at lægge nogle mantraer eller citater til billederne. I dag bruger de fleste mennesker forskellige ord eller tekstbidder til at booste deres selvbevidsthed og selvtillid. Nogle bruger dem til at bekæmpe angst og frygt, andre bruger dem i forsøget på at holde fokus på en positiv og givende tankegang.

Læs også: Inspirational wall decor with superpowers

Og pas på faldgruber i visualiseringsjunglen. Det duer f.eks. ikke bare at omgive sig med billeder af ting, du vil købe, det kan nemlig gøre det svært at komme derhen. Faktisk kan det have en meget demotiverende effekt – og dermed arbejde imod dig. Fokuser på positive følelser i stedet for materielle goder.

Sådan kommer du i gang

1. Frigør 10 minutter til visualisering i løbet af din dag (helst morgen eller aften).
2. Find et afslappende sted at sidde ned eller ligge ned.
3. Luk øjnene og ånd dybt ned i maven.
4. Fokuser ind bagved dine øjenlåg og forestil dig for dit indre øje at du vrikker med dine tæer, mens du også gør det i virkeligheden …

Del dette blogindlæg