MOTIVATION – VISUALISER DINE MÅL!

Motivation er noget af det, der bliver skrevet mest om inden for erhvervslivet og businessverdenen. Motiverede medarbejdere gør det muligt for en virksomhed at forbedre sine resultater på bundlinjen. Motiverede medarbejdere er det, der skaber vindere.

Netop derfor skrives der side op og side ned i forretningslivet om, hvordan du som leder motiverer dine medarbejdere, så din virksomhed kan overhale sine konkurrenter.

MOTIVATION – VISUALISER DINE MÅL!

De seneste par år er der blevet stillet skarpt på, hvad der f.eks. skiller vindende topatleter fra gennemsnitlige, dygtige atleter. Eller hvad der karakteriserer de dygtigste og meste vindende medarbejdere i organisationer. Og svaret er faktisk ret enkelt. Top performere visualiserer deres mål – hver dag!

Hvorfor virker visualisering?

De allerdygtigste topatleter og high performere bruger det – hver dag. Men hvorfor virker det? Nylige test og undersøgelser viser, at når vi bruger hjernens billedgalleri, så gør det noget ved neuronerne i vores hjerne. Neuronerne er de små elektriske signal celler, som transmitterer information. Disse neuroner oversætter billeder, som om de var ”real-life” action – altså noget, der er sket i virkeligheden.

BRYD DEN KOGNITIV DISSONANS

Når vi visualiserer vores mål, skaber det en ”plovfure” i vores nervebaner i hjernen. Og hjernens celler arbejder sammen på at oprette hukommelse eller lært adfærd. Det vil altså sige, at vores hjerne opfører sig som om, vi allerede har nået vores mål – helt uden at vi har rørt en finger. På den måde kan vi overvinde den kognitive dissonans, der normalt opstår, når vi virkelig ønsker os noget, vi ikke tror er opnåeligt – eller vi ikke tror, vi fortjener.

HVORDAN VISUALISERER MAN?

Før vi kan tro på et mål, skal vi se, hvordan det ser ud. Det handler om, at du øver dig i – for dit indre øje – at se dig selv opnå dit mål. Det kan f.eks. være, du gerne vil tjene mere i løn. Forestil dig, hvordan du endelig har råd til at tage familien med på den rejse, du så længe har ønsket dig at komme på. Kan du se dig selv ligge på stranden?

VISUALISERING I ERHVERVSLIVET

Når en leder skal motivere sine medarbejdere i erhvervslivet, er visualisering et stærkt værktøj. Men hvordan sørger du for, at dine medarbejdere visualiserer deres arbejdsmæssige mål?

VISUALISERING – WORKSHOPS

En måde at skabe motivation eller forandring hos medarbejdere kan være at lave visualiseringsworkshops. På en sådan workshop kan formålet være, at du og dine medarbejdere skal tegne jeres målsætning. På den måde sørger du for, at dine medarbejdere danner sig et billede inde i hovedet, samtidig med at billedet knyttes til en bevægelse. Det gør ikke bare, at hjernen husker, men også at kroppen husker – og gør sig klar til succes.

På fagsprog kan man sige, at vi på den måde kombinerer visuel hukommelse med taktil hukommelse.

ER DU INTERESSERET I AT HØRE MERE?

Levende Streg er et visuelt bureau specialiseret i tegnede og animerede videoer. Vi udbyder også live drawing events, tegneworkshops, visualisering, corporate illustrationer og infographics. Vi kommer gerne ud og hjælper din virksomhed og dine medarbejdere med at få visualiseret jeres mål.

Vi har vores hovedkontor på Vesterbro, København, Danmark, og vi har eget studie på Frederiksberg.

LÆS MERE

https://www.forbes.com/sites/theyec/2012/09/26/how-to-visualize-your-new-startup-idea-literally/

https://www.forbes.com/sites/learnvest/2013/07/11/how-to-visualize-your-way-to-a-better-financial-life/

https://hbr.org/2013/03/when-data-visualization-works-and

https://vtx.vt.edu/articles/2011/08/082311-research-goalvisualization.html

LÆS MERE OM VISUALISERING

Del dette blogindlæg