Kan man “træne” Midjourney AI?

Kan man træne kunstig intelligens? Og hvordan gør man så? De fleste af os kender efterhånden til kunstig intelligens. Men de mennesker, som arbejder med det til dagligt kalder det faktisk maskinlæring. Eller Deep L (deep learning). For kunstig intelligens er faktisk ikke intelligent i den forstand, som vi mennesker normalt taler om intelligens. AI er god til mønstergenkendelse.

Hvad er Midjourney AI?

Midjourney AI er en platform, der anvender maskinlæring til at generere unikke billeder baseret på tekstbeskrivelser fra brugerne. Ved hjælp af denne AI-model kan enkeltpersoner og virksomheder skabe fantastiske billeder ved blot at indtaste specifikke prompter.

Her er en video, hvor jeg viser, hvordan man kan træne Midjourney. Faktisk kan Midjourney ikke trænes på samme måde som Stable Diffusion kan. Men Midjournye kan tweakes. Og det er det, jeg forklarer i denne video.

Hvad er et prompt?

Et prompt er en slags introduktion til et specifikt emne og giver instruktioner til AI om, hvad den skal gøre for dig – og hvordan opgaven skal løses. Prompts kan være af forskellig art. Du skriver forskellige typer prompts til forskellige typer AI.

Hvordan kommer man i gang med Midjourney?

For at få adgang til Midjourney kan brugerne tilmelde sig Midjourney-serveren på Discord og interagere med Midjourney-botten ved at indlede samtaler med kommandoen “/imagine prompt”.

Ved at vedhæfte billeder og bruge relevante kommandoer kan brugerne udforske de kreative muligheder, som Midjourney AI tilbyder. Derudover giver Midjourney brugerne mulighed for at f.eks. beskrive billeder ved at skrive kommandoen “/describe” i chatboksen og vedhæfte det ønskede billede, hvilket letter effektiv kommunikation med AI-modellen.

Her en video om træning af modeller i Stable Diffusion. I Stable Diffusion kan du træne modeller af personer, dyr eller objekter. Det gøres lige nu i Dreambooth. Se denne video for at lære mere.

Hvorfor bruge kunstig intelligens?

I en verden af kunstig intelligens og kreativt design synes mulighederne uendelige. Et af disse AI-værktøjer, som har vakt opmærksomhed, er Midjourney. Mange entusiaster har udtrykt deres nysgerrighed med hensyn til at træne Midjourney til at skabe figurer i forskellige stillinger og vinkler.

I denne artikel vil vi udforske potentialet ved at træne Midjourney og dykke ned i teknikker til at opnå de ønskede billedresultater. Derudover vil vi diskutere vigtigheden af effektiv beskæring, arbejde med 3D-modeller og introducere nyttige værktøjer til at forbedre din AI-drevne kreative proces. Se videoen ovenfor.

Forståelse af Midjourneys træningsmuligheder

Midjourney fungerer anderledes end andre AI-motorer med hensyn til træning. Selv om direkte billedfodring ikke er tilladt på grund af problemer med fællesskabets indhold, tilbyder Midjourney en “img2img”-funktion, der bruger billeder som inspiration til at generere ønskede billeder. Det er dog vigtigt at bemærke, at Image Prompting og initialisering af et billede ikke er de samme processer. For at udvikle figurer effektivt i Midjourney skal du derfor overveje alternative fremgangsmåder.

Det gode prompt til AI

For at styre Midjourney til at generere de ønskede kompositioner er nøglen et godt prompt, som er effektivt. AI’en kan ikke læse dine tanker – ikke nendu i al fald. Den er afhængig af tekstmæssige opfordringer.

Ved at forstå forskellige kameravinkler, stilarter, perspektiv, billedkomposition, vinkler og så videre kan du forbedre dine resultater.

Seed?

For bedre kontrol over billedgenereringsprocessen viser seed- og remix-indstillingerne sig at være uvurderlige. Seed er en slags diffusion-frø, som skaber et ensartet udgangspunkt for billedegenerering. Ved at bruge det samme seed bliver det muligt at skabe flere billeder af den samme figur i forskellige stillinger og perspektiver.

Dette åbner op for spændende muligheder for skaberne. Ved at indarbejde begrebet “lookalike” og bruge indstillingerne seed, same seed og remix kan man opnå overlegne resultater, især når man udvikler tegneseriefigurer, som skal ligne sig selv gennem en hel tegneserie.

Forklar din ønskede komposition til Midjourney

Selv om Midjourney er fremragende til at skabe kompositioner, kan der være tilfælde, hvor beskæringen eller indholdet ikke er, som du ønsker. For at løse den udfordring kan det hjælpe at inkludere specifikke detaljer om ansigtsvinkel og øjne.

Den kreative proces

For at hjælpe med at generere effektive prompts og udvide dine kreative muligheder kan værktøjer som Clip Interorgater være uvurderlige. Dette værktøj analyserer uploadede billeder for at give passende prompts til Midjourney eller Stable Diffusion kreationer.

AI billedgeneration

Kunstig intelligens som et kreativt værktøj udvikler sig hurtigt. Midjourney præsenterer spændende muligheder for karakterskabelse og billedmanipulation. Ved at udnytte specifikke prompting-teknikker, udnytte seed- og remix-indstillingerne og udforske 3D-modelleringsmulighederne kan skaberne opnå bemærkelsesværdige resultater. Verden af AI-drevet billedegenerering udvider sig konstant, og fremtidige episoder vil vise, hvor meget vi efterhånden bliver afhængige af kunstig intelligens og Midjourney.

Del dette blogindlæg