Digital visualisering

Digital visualisering og digitale møder og events er gået fra at være et nødvendigt onde til nu at være den foretrukne standard hos mange virksomheder. Rundt om i verden har pandemien sat gang i enorme ændringer – både i vores personlige liv, men også arbejdsmæssigt.

For mange mennesker har de sidste par måneder været intense, og de fleste virksomheder er stadig i gang med at tilpasse sig, men en ting er sikkert: digitaliseringen er kommet for at blive. For de fleste globale virksomheder har måttet sande, at det bare er hurtigere og lettere – og sparer medarbejderne for bøvl og transport, når events streames og kan tilgås digitalt.

Levende Streg laver digital visualisering

Setuppet er simpelt

Og setuppet, når vi tegner live (eller laver remote digital visualisering), er faktisk ret simpelt. De fleste virksomheder streamer deres events live nu. Dvs. at der i forvejen sendes et ‘live feed’ ud til alle deltagere. Det feed modtager vi på Levende Streg. Så vi fra Levende Streg sidder og kigger og lytter med digitalt, ligesom alle dine andre deltagere.

På den måde kan vi let set, hvad der deles, præsenteres og tales om på mødet eller eventet. Og det kan vi nedfælde på en eller flere tegninger. Samtidig kan vi i løbet af dagen dele skærm, og på den måde vises fremskridtet i visualiseringen løbende.

Her kan du se, hvordan Maria Prohazka arbejder digital og hurtigt ved hjælp af macro’er og actions i tegneprogrammet Illustrator.

HVAD ER FORDELENE VED EN DIGITAL VISUALISERING?

Der er uendeligt mange fordele ved, at din visualisering er ‘født’ og tænkt digitalt helt fra starten. Det gør nemlig, at man kan springe nogle skridt over på vejen hen mod, at din visualisering kommer ud og lever hos dine modtagere. Samtidig kan man måske spare en smule på budgettet, fordi der ikke behøves rentegning med videre.

Pros

  • Det er simpelt at rette i din visualisering, hvis der f.eks. skal tilføjes noget bagefter
  • Din visualisering kan let deles på mail, web, SOME, intra osv.
  • Dimensionerne på visualiseringen er efterfølgende uden begrænsning (du kan få din visualisering så stor som en fodboldbane eller så lille som et frimærke) fordi vi tegner i vektor-format
  • Du kan få printet din visualisering på alle tænkelige flader og stoffer
  • Farverne lever og holder sig pæne (også om 5 år), hvorimod farvepigment på papir blegner
  • Du kan let ‘genbruge’ elementer fra din visualisering til f.eks. PowerPoint præsentationer, film eller lignende
  • Man kan lave skærmoptagelser – en slags timelapse. Bemærk dog, at det kræver et andet budget og tager længere tid.
  • Du sparer omkostninger til transport og leje af grafisk væg.

HVAD KOSTER EN DIGITAL VISUALISERING?

I princippet koster en digital visualisering det samme, som en analog live drawing. Du booker os altså for en halv eller hel dag, hvad enten det er analog live eller online. Samtidig anbefaler vi, at hvis det er et stort event med meget indhold, så skal der en ‘visuel facilitator’ med også.

En Illustrator koster 10.000 kr. (+moms) for en halv dag – og 18.000 kr. for en hel dag.

Læs mere om live drawing events her

FUN FACTS

På Levende Streg tegner vi på Wacom Cintiq Pro, som er store touch-sensitive tegneplader. Marias favorit er Wacom Cintiq 32 tommer. Marie kan bedst lide 24 tommer skærmen af samme type. Vi bruger Macs og et hav af tech-ting, som gør vores arbejde lettere.

Del dette blogindlæg