HVAD ER STREET ART?

Street art er fælles betegnelse for kunst, som oprindelig hørte til på gaden (streets). Det startede som primært malet kunst på gader i de store byer. Nogle gange betegnes det også som “graffiti art”, men denne betegnelse favner dog ikke helt så bredt.

Street art er ofte store vægmaleri (eller murals som det også kaldes) – og det er stedsspecifik kunst. Det betyder, at det er kunst, som er malet et specifikt sted – og ikke kan tages med eller flyttes. Graffiti kunst kan f.eks. males direkte på alt lige fra vægge til søjler, lofter, gulve eller endda møbler. Oftest udføres den type malerier på store flader, fordi det skaber det bedste blikfang.

Det giver et helt specielt, utæmmet wow-udtryk at male på f.eks. vægge. Fordi rummet bliver et levende kunstværk. Og fordi murals bliver skabt og skræddersyet til et bestemt rum eller sted, giver det mulighed for at være til stede direkte i kunstværket.

FORDELEN VED ET VÆGMALERI

Det bringer stor glæde at være en del af noget større – som for eksempel at sidde midt i et kunstværk og blive en del af en større fortælling.

Derfor bruge virksomheder også de store malerier og street art til at skabe fælles fodslag og en fælles fortælling i deres virksomhed. Det kan f.eks. være som led i forandringsledelse eller launch af ny strategi. Det kan også fortælle en brand historie.

Ofte laves vægmalerierne som del af indgangspartier, eller udsmykning i mødelokaler, kantiner, omklædningsrum eller storrumskontorer.

HVORDAN LAVES EN MURAL?

Processen med male store malerier på alle forskellige overflader, kræver planlægning og skitsering. Det kræver samtidig også en rimelig god fysik og god viden om alt lige fra maling til afdækning og beskyttelsesudstyr, lifte med videre.

Samtidig er murals ret tidskrævende at lave, så det er vigtigt, at man har noget erfaring at trække på og har gennemtænkt hele processen grundigt. Så det kræver virkelig sin graffiti kunstner at lave de store bestillingsarbejder til kunder.

De fleste moderne kunstmalere laver først en skitse af vægmaleriet, før de går i gang. Efter det er godkendt, kan kunstneren forstørres skitsen op – ved hjælp af at et grid (hjælpelinjer) på de flader, maleriet skal males på. Så tegnes skitsen op i stor størrelse. Næstsidst lægger maleren farver på. Og til allersidst kommer den markante sorte outline, som vi kender så godt fra street art.

GOD KVALITET

Moderne malerier og street art kan laves i mange stilarter – og endda med mange forskellige slags coating. For det meste kombinerer kunstneren akryl maling med f.eks. spraymaling og markers. Det er vigtigt er her, at maleren bruges materialer af høj kvalitet.

På den måde holder det kunstværk, du køber, længst muligt. Samtidig kræver det ikke vedligeholdelse – og det er muligt at gøre rent. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at du går til en af de professionelle danske kunstmalere eller en graffiti kunstnere, når du skal have lavet dit vægmaleri.

KUNSTBILLEDER

Hos Levende Streg elsker vi alle tegninger, men vi har en særlig forkærlighed for superhelte og andre kick-ass figurer – og vi elsker at kombinere disse med vores anden passion forretning!

I vores webshop sælger vi original kunst målrettet business rockstars og hverdagens superhelte. Sådan nogle er vi nemlig alle sammen! Få din business Ironman nu!